Kiropraktik til heste


Jeg tilbyder kiropraktik til behandling af din hest

heste kiropraktik, behandling af heste, heste smerter

Hestekiropraktik beskæftiger sig med at normalisere bevægeligheden i hestens led.

Det enkelte led har en normal fysiologisk bevægelighed. Bevæges leddet ud over denne grænse kan det låse samtidig med der sker en sammentrækning af musklerne. Hvis ikke nervesystemet får besked om, at musklerne skal slappe af, forbliver de sammentrukket og leddet bliver fastholdt i en låst position.

Når leddene låser, kan det medføre en øget bevægelighed i de omkringliggende hvirvler, det sker som kompensation for de låste. Derved spændes de omkringliggende muskler yderligere og muskelspændingerne breder sig til større områder – dette kan jeg som kiropraktor til heste forsøge at løsne med bestemte stræk og øvelser.

Ved låsning sker en irritation af nerverne som kommer ud mellem hvirvlerne fra rygmarven. Det kan give smerter. Yderligere ses nedsat blodforsyning og dermed nedsat funktion.

Giver man hesten akupunktur samtidig med kiropraktik, får man en god muskelafslappelse og manipulationen bliver lettere og mere holdbar. Læs mere om akupunktur til heste her.

Når hesten er behandlet af en hestekiropraktor kan den godt blive øm de næste 2-4 dage, fordi den begynder at bruge nogle af musklerne anderledes. Derfor skal hesten have fri 3 dage efter, men må meget gerne bevæge sig.

Der bør ses en effekt af behandlingen efter 2-3 behandlinger, men kommer an på problemets karakter. 

Jeg er din hestekiropraktor på Sjælland – ring til mig på; 50 91 71 13 og lad os sammen lægge en plan for hvordan hestekiropraktikken skal forløbe sig for din hest. Jeg holder til i Brønsholm, Nordsjælland og træffes bedst mellem 9.00-17.00.

Effekten af en hestekiropraktor

  • Genetablere normal bevægelighed
  • Genetablere normal nervefunktion
  • Forbedret blodgennemstrømning
  • Fjerner lokalt affaldsstoffer
  • Mindsker irritation af nerveender
  • Mindsker den vedvarende smerte
  • Øger udskillelsen af endorfiner (morfiner)
  • Kroppen bliver afslappet